Contra indicaties

Samenvatting

  • Medicatie
  • Psychiatrische indicaties
  • Zwangerschap
  • Drugs
  • Autorijden

 

Medicatie
Truffels laten zich niet combineren met hartklachten, hoge bloeddruk en sommige medicijnen. Antidepressiva zijn sowieso een contra-indicatie. Gebruik je iets anders? Vraag dan aan je arts of het veilig is om psilocybine truffels te gebruiken in combinatie met jouw specifieke medicatie.

Psychiatrische indicaties
Heb je (aanleg voor) borderline, schizofrenie en/of psychose? Of komt het veel voor in je familie? Dan wordt de psychedelica afgeraden.
Depressie hoeft niet per sé een contra-indicatie te zijn. Heb je een depressie en slik je geen antidepressiva? Neem dan contact op met ons voor een uitgebreidere screening.

Zwangerschap
Omdat we niet weten wat het effect van psychedelica is op embryo’s en baby’s spelen wij op safe en zien wij zwangerschap en borstvoeding als contra-indicatie.

Drugs
Het combineren van verschillende soorten drugs brengt over het algemeen grotere risico’s met zich mee en wordt dus sowieso afgeraden. Voor de zekerheid (en voor de juiste mindset) is ons advies om 7 dagen vooraf helemaal geen drugs te nemen en na afloop minimaal 48 uur te wachten voor je weer iets neemt.

Besturen
Psychedelica kan de rijvaardigheid beïnvloeden. Wacht sowieso tot de volgende dag en check eerst goed of de effecten zijn uitgewerkt, voor je weer achter een stuur stapt.